Zoeken

HAPPY INTERNATIONAL WOMEN’S DAY! 🌹

Hey ladies! Wat zien jullie er weer fantastisch uit vandaag! Ready to go and kick some ass! Zoals we elke dag doen hé meiden... we know who run the world, right!? Ik zeg het elk jaar opnieuw, dat ik tonnen respect heb voor alle vrouwen in m’n omgeving. Een voor een straffe madammen. Op tal van vlakken. Chapeau. Kinderen opvoeden, thuisscholing geven, fulltime job, huizen bouwen en verbouwen, partners niet verwaarlozen, omgaan met gezondheidsproblemen bij zichzelf, naasten en familie, rechtszaak, zichzelf proberen niet te vergeten, enzovoort enzovoort. Gelukkig is er shoppingtherapy die tussendoor wonderen kan verrichten! Ik snap het niet altijd. Hoe in godsnaam ze het allemaal voor elkaar krijgen.

En meestal zeggen ze ‘gewoon, je doet dat gewoon. Misschien snap ik het niet omdat mijn leven er helemaal anders uitziet... En als mensen dan zeggen tegen mij dat ik een straffe madam ben... ik? Maarnee! Ik kom ook van heel ver... zelfvertrouwen had ik niet als puber.

Ik had een beugel, en hippe Buffalo schoenen. De beugel was gelukkig tijdelijk.

De liefde voor schoenen bleef, maar dan met meer smaak... En dan plots ben je 17, ga je op kot in Gent, de wijde wereld verkennen en besef je dat je eigenlijk geen flauw benul hebt wat je te wachten staat. Ik koos een studierichting , eerder mannenwereld ,maar die toch meer en meer werd ontdekt door vrouwen ook. Maar blijkbaar was ik niet het ’standaardtype’ student in die richting.

Ik droeg hakken en make-up in plaats van de stereotype rubberlaarzen en tuinbroek. Er was een bepaalde docent die het niet kon laten om er meermaals opmerkingen over te geven. En te vernederen in groep.

Tot het luidop afvragen hoe dat nu zat tussen ‘die 2.’ Ik en mijn beste vriend, onafscheidelijk maar geen koppel.

Niets waar hij z’n blinkend hoofd moest over breken.

Ik heb de vooroordelen geslikt, studie afgemaakt, veel plezier gemaakt maar ik denk dat weinig mensen weten dat dit me zwaar viel en littekens achtergelaten heeft... Toen was ik jong, op zoek naar m’n plaats op deze grote bol. Nu ben ik ou... nog steeds jong, maar met haar op m’n tanden en een pak meer zelfvertrouwen, meer mensenkennis. En een stem. De laatste jaren waren een hele uitdaging. Het heeft me gemaakt tot wie ik vandaag ben. En me de nodige kracht gegeven om niet op te geven. Dus... JA! Ook ik ben STRAFFE MADAM . Vandaag alleen maar vrouwen op m’n spotifylijst. En chocolade. Veel chocolade. Zoals elke dag.

Want is het niet elke dag een beetje onze dag...? ❤️ X LILY40 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven