Zoeken

Welcome @ Lily&Roses

We are ready for take-off!

Ik neem jullie graag eventjes mee op de lange reis die me bij Lily & Roses bracht.


Als kind was het snel duidelijk, potlood en papier betekende voor mij echt uren non stop plezier. Ik liet mijn fantasie de vrije loop, modeontwerpster zou ik worden, ik tekende dan ook honderden outfits voor de hipste meisjes...dat evolueerde met ouder worden dan naar meer portrettekenen. Maar tekenen: dat was m’n alles.

In de loop der jaren verschoof die passie wat meer naar de achtergrond. Ouder worden, nieuwe interesses, studeren...

En voor je het weet zit je in de dagelijkse arbeidsroutine...

In 2016 begon het tekenbeestje in mij stilaan opnieuw wakker te worden. De komst van een baby in onze vriendenkring deed mij opnieuw de tekendoos van onder het stof halen...Jammer genoeg was de ’comeback’ van korte duur. Ik kreeg in die periode meer en meer last van een tremor in mijn rechterarm... stress was m’n enige logische verklaring, ging wel weer weg, dacht ik. Hoopte ik.

Maart 2018. Toen stond de tijd eventjes stil. Plotseling was ik een jong Parkinsonpatiënt. Daar sta je dan, prille dertiger, actief, boordevol plannen en dromen, BAM! Mister P. kwam ongevraagd m’n leven binnengewandeld.

And damn he is here to stay...


Maar goed, zoals ik het zag waren er 2 opties. Ofwel ga ik triest in een hoekje zitten, waar ik niks aan heb.

Ofwel ga je leven. Bewuster. Voller. En aan 200%. En dat doen we

Of toch zoveel mogelijk. Want het is een hobbelig parcours.

Het is niet makkelijk weten dat je leeft met een ziekte die je beperkt op veel vlakken,. Je levenskwaliteit die beetje bij beetje verminderd zonder dat je grip hebt op hoe snel

of hoe sterk mister P. beslist te evolueren.

Maar ondanks alles heb ik heel veel levenslust, en wil ik er alles uithalen, op alle vlakken ! Want zo makkelijk haal je me niet onderuit.

Het heeft ervoor gezorgd dat ik ook heel wat mooie en onverwachte wendingen heb meegemaakt, nieuwe mensen heb leren kennen, dingen die ik altijd zal koesteren...


Wat ik lang niet durfde was potlood en papier trotseren. Schrijven was zo lastig. Laat staan dat ik nog kon tekenen.

En ik wist niet of ik die teleurstelling zou aankunnen... Maar... jawel hoor. Niet elke dag, maar over het algemeen echt best goed, ondanks...

En dat deed zoveel deugd. Want meer dan ooit besefte ik hoeveel ik geniet van mijn creativiteit, en hoe ik onmogelijk zonder kan. Het was dan ook direct de aanzet om me in te zetten eind 2019 voor de warmste week.

Ik tekende een kerstkaartje, verkocht ze, en met een heel mooi resultaat voor de Parkinsonliga...
Deze reis brengt me hier bij dit nieuw avontuur:

Lily&Roses.

Een grote uitdaging, maar vol goesting....


Welcome @ Lily&Roses

we are ready for take off...

X LILY


78 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven